Mıknatıslama

5 Nisan 2014 tarihinde tarafından eklendi.
  • Mıknatıslama tabii bir fenomendir. Sayısız ferromagnetik madde demiri çekme özelliği gösterir. Bu maddeler, iri bir mıknatıs olarak kabul edebileceğimiz yeryüzü tarafından manyetize edilirler.
  • Sürekli (permanant) mıknatıslar, magnetik özelliklerini mıknatıslandıktan sonra da bir süre muhafaza ederler. Ferromanyetik bir cisme mıknatıslık özelliği kazandırmak amacıyla manyetik bir alan içine yerleştirilir. Mıknatıslık şiddeti uygulandığında manyetik yükler harekete geçerek kutuplaşma oluştururlar; artı ve eksi (kuzey ve güney) kutup.cekici_bir_malzeme_miknatis_02
  • Amaç, yüksek mıknatıslık özelliği gösteren maddelerin bulunmasıdır. Her maddenin mıknatıslanmasında bir doygunluk sının vardır. Araştırmalar, yeni alaşımlar bulunmasına yöneltilmiştir. En iyi sonuçlar tortulaşma ile sertleşen alaşımlarda gözlenmiştir. Bakır nikel demir, bakır nikel kobalt ve demir kobalt vanadyum yeni gelişmeler yayılma ile sertleşen alaşımlar üzerinde yoğunlaştırılmıştır: Alni (Demir-nikel-alüminyum) ve alnico (Demir-Nikel-Alüminyum-Kobalt)
  • En iyi mıknatıslar düzen ve düzensizlik reaksiyonları ile sertleşen alaşımlardan oluşur. Yani üretim esnasında kristal şebeke örgülerinden her birinin, sıcaklık değişimi ile yeniden düzenlenmesi yapılarak mıknatıslar elde edilir. (Platin Cobalt alaşımları ve Mangan-Alüminyum)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
2014 KPSS Güncel Bilgiler